keskiviikkona, joulukuuta 27, 2006

Joulu hurahti ohi, siispä hyvää loppuvuotta ja Onnellista Uutta Vuotta 2007!

Täällä Odessatehdas toimi taas, vuorossa punainen Odessa, Tyty vaati itselleen tuon myös. Eikä tule takuulla olemaan viimeinen Odessa.
Malli: Magknitsin Odessa
Lanka: Novita Wool, n. 40g
Helmet: Sayila, lasisiemenhelmet 6/0, helmiä meni 132 kpl
Puikot: Addi 3,5 ja 4,0 pyöröt ja 4mm bambusukkapuikot

Hurahdin minäkin kokeilemaan magic loop-systeemiä. Silmukat piti kyllä luoda perinteisesti ja ekat pari riviä tehdä perinteisillä sukkapuikoilla näin ekalla kokeilulla, mutta eiköhän jatkossa sekin jää pois. Työn alle pääsivät Jaywalkerit, lankana Online ja pyörönä Addin 2,5mm 100cm:senä. Minun käsialalle voisi varmaan 2,75 voisi olla parempi, mutta mistäs sen koon löytäisin... Vaikuttaa hyvältä tekniikalta, etenkin kun pääsin kantalapun jälkeen jatkamaan kiilakavennuksia on tuo joustava "letku" vain plussaa, ainakin tällaiselle, jolla on tiukka käsiala.

Viimeisinpänä vaan ei vähäisimpänä esittelyssä pukinkontista esiin tuleet kerät. Tätä lankaa olen toistaiseksi päässyt vain toisten blogeissa ihastelemaan,
nyt sitä on minullakin :-). Suurkiitokset pukin apurille!

maanantaina, joulukuuta 18, 2006

Vihdoin pääsee esittelemään koko syksyn pikkuhiljaa edennyttä työtä, joka oli tarkoitus joululahjaksi valmistua. Ja niinhän se valmistuikin, nippa nappa ennen luovutusta, perjantaina irroittelin pingoituksesta. Saaja sai tekeleen viikonloppuna ja oli erittäin tyytyväinen lahjaansa.

Kuvasta pilkistää erittäin monille tuttu kuvio
All Tangled Up Kirihän se siinä. Vasemman kainalon alta muuten pilkottaa neulontanurkkaukseni, seinävalokin neulomista varten asennettu ;-).
Malli: Kiri, Chart 2:sta 18 mallikertaa
Lanka: Grignasco merinosilk kaksinkertaisena, beige, 125g
Puikot: Chart 1 Addi 3,5mm 60cm pyörö ja muu Addi 4mm, sinnittelin 60cm pyöröllä, olihan se lopussa aika täynnä... Koko: ennen pingotusta 62cm x 125cm, pingoituksen jälkeen 90cm x 175cm

Kuten jo aiemmin vihjaisin, olen taas joku aika sitten vieraillut Amazonin sademetsissä. Tällä kertaa meille kotiutui tekniikkakirja, jota aloin himoitsemaan Kristelin esittelyn myötä, neulekirjastoni kun ei tekniikkapuolta vielä kunnolla hallinnut. Kirja on neulojan unelma kierreselkäisenä, miksi kaikkia neulekirjoja ei tehdä sellaisina...
Ja kotiutui valtameren takaa myös kauan himoitsemani tämän syksyn uutuus
Koitin kuvata parhaita paloja, mutta totesin, että Grumperinalla on paaaljon paremmat kuvat, siispä siellä voi käydä vilkaisemassa pitsi-ihanuuksia. Musta Myrtle leaf shawl on ehdoton ykkössuosikkini, se tulee ainakin pääsemään puikoille. Kirja on saanut myös ihan oman blogin.

Arvontapaketti on lähtenyt viime viikon lopulla kohti Marin blogia, toivotaan, että ehtii ennen joulua.

Rogue etenee myös hissukseen, molemmat hihat ovat valmiit, toisen ehdin tehdä jopa 1,5-kertaa... Nyt olisi oiva aika antaa vinkkejä, mitä kannattaa huomioida, kun tekee takkimallisen Roguen.

Näissä tunnelmissa joulukuusen hankintareissulle, palataan!

sunnuntaina, joulukuuta 17, 2006

Hoksasinpa, että en olekaan esitellyt ollenkaan Maartsia, ystävää, jolle itse olin salainen neuleystävä. Oli mukavaa suunnitella paketteja ja mietiskellä millä ilahduttaa SNY:tä. Elokuussa oli Sivillan kera makeaa, syyskuussa paketti sisälti neulojan "travelling kitin", joka on kätevä kotonakin, lokakuussa oli lämmikettä syksyn viileneviin iltoihin ja viimeisessä ja viimeisessä eli marraskuun paketissa oli jo joulun värit mielessä.

perjantaina, joulukuuta 08, 2006

Arvonta on päättynyt!

Ehtiihän tässä tenttiinluvun välissä päättää sentään arvonnankin, lukemat pyörähtivän jo mukavasti uudelle tuhatluvulle :-). Kaikki 40 edelliseen viestiin kommentin jättäneet ehtivät mukaan, viimeisimpänä Johannav. Joukosta löytyy minulle monia uusia tuttavuuksia, täytyypä tehdä blogikierrosta, kunhan huomisen tentin jälkeen kurssikiireet helpottaa muutamaksi viikoksi.

Randon number generator oli jälleen ystävällinen ja toimi onnettarena, poimien numeroksi luvun 18 ja kahdeksantenatoista kommentoijana oli ALISANMAMMA. Otatko yhteyttä sähköpostiin anonymous.knitter@suomi24.fi, niin saadaan lahjus oikeaan osoitteeseen.

Kunhan nämä kiireet helpottaa, niin kuvallistakin postausta on luvassa, tuoreimmat kirjahankinnat odottavat esittelyä :-).

tiistaina, joulukuuta 05, 2006

Arvonta!

Hupsis, meinasi kymppitonni yllättää! Niinpä on blogimaailman tapaan arvonnan aika, siispä jättämään tähän postaukseen käpälänjälki! Arvonta päättyy kun siitä erikseen ilmoitan, annan mennä pikkuisen yli tasaluvun, koska tuo tasaluku on jo niin lähellä. Palkinnostakaan ei ole vielä minkäänvaltakunnan tietoa, eiköhän se kuitenkin aiheeseen jollain lailla liity.