keskiviikkona, elokuuta 30, 2006

Näin tehdään tehokasta työtä, kerän molemmista päistä! Tai sitten ei... Tuo sai alkunsa, kun pähkäilin työn alla olevan Leskenlehtihuivin pituutta. Teen tuota pari mallikertaa kapeampana, parin kerän jälkeen totesin, että pituutta ei ole vielä riittävästi, mutta aika paljon kuitenkin, joten kolmas kerä on aloitettava, mutta sitä on selvästi liikaa kokonaan käytettynä. Niinpä kerän aloituksen jälkeen pähkäilin, että kuinka paljon neuloisi, ettei jäisi epämääräistä hukkakerää. Ja niin pälkähti ajatus *ping*, teenpä vauva- /taaperokoon sukat ensin toisesta päästä aloittaen ja sitten jatkan huivin loppuun loppukerällä, eipä jää hukkaa! Aika näyttää kuinka onnistunut idea tuo oli.

Tytykin on viimepäivinä malttanut olla hetken sisällä, kun Villihelmen paketti tuli viime viikon lopulla. Tässäpä pari Tytyn työtä esittelyyn:
Kännykorun paikka on ihan oikeasti tänä päivänä kännykkä, mutta toki se piti maanantaina saada koululaukkuun. Kännykkää kun ei saa kouluun viedä, niin eihän sitä muuten kavereille voi esitellä ;-).
Rannekoru on Tytyn tapaan varsinainen värien sekamelska. Tytystä ihana, äiti tykkäisi kyllä enemmän hillitymmistä helmivalinnoista... Kaulakorunkin Tyty ehti tehdä mutta siinä sattui Opelonista huono kohta ja se katkesi solmun vierestä heti kättelyssä. Se on tehty niin, että olisi äidinkin mieleen, täytyy avittaa sen korjaamisessa joku päivä.

Valmistuihan tässä Tytyn Flamingolintusetkin

Malli: Samanlainen kuin Tikrun Tiikereissä, kantapää tehty vahvistettuna, koko n. 30 (kyllä, meidän lähes kolmen vuoden ikäerolla olevat lapset omaavat tällä hetkellä hyvin samankokoiset jalat)

Lanka: Opal Regenwald Flamingo, menekki n. 38g (Tiikereihin meni saman verran)

Puikot: 3:n bambut, resori 2,5:n metallipuikoilla

torstaina, elokuuta 24, 2006

Tikrun tiikerisukat on vihdoin valmiina. Monena iltana niitä ehdin neuloa vain muutaman kerroksen, siispä valmistuminen kesti... Monena iltana oli Tikrun iltasatukin neulomista, Tikrun ihan omasta toiveesta, että sukat valmistuisivat mahdollisimman nopeasti.
Malli: Sovellettu varpaista aloitettu sukka Ullasta, kantapää tehty vahvistettuna, koko n. 30
Lanka: Opal Regenwald Tiikeri
Puikot: 3:n bambut, resori 2,5:n metallipuikoilla

Tottakai Tyty odottaa nyt kuumeisesti omia Flamingo-lintusia, siispä neulomuksen pariin!

perjantaina, elokuuta 18, 2006

Viimepäivinä on valmistuneiden töiden osuus heikonlainen, jospa sitä korvaisi shoppailut ;-)

Addit saapuivat kotimaasta, Vilmiinan Villapuodista, vihdoin on "perussarja" Addeja hallussani eli jokinpituinen versio joka koosta välillä 2.5...5.5.
On Linien langat saapuivat puolestaan Saksanmaalta, kiitos vielä kerran välikätenä toimineelle Distant Knitterille. Ruskeasävyinen Supersocke 6-fach ei vielä ole kertonut miksi haluaa, eiköhän siitä sukat kumminkin tule, oranssi Supersocke 100 Cotton haluaa ehdottomasti Jaywalkereiksi.


Tuli kannatettua myös paikallistakin lankakauppaa, josta kotiutui meille isompi siskossarja Maijaa. Nämä tulivat kylläkin vain pikavisiitille, lähtevät huomenissa pohjoisemmas anopille syntymäpäivälahjan osana. Saattaapi noista kyllä joku tykästyä meidän huusholliin niin, että palaa, joskin muotoaan muuttaneena.

keskiviikkona, elokuuta 09, 2006

SUURKIITOS Salainen Ystäväni! Paketti saapui perille ja ilahdutti todella suuresti! Tässä näytille muillekin.


Nallekarkit vei junioreitten huomion, he haluavat päästä osingoille ;-). Addin puikkonallukoista olen piiiitkään haaveillut ja niitä netissä ihaillut, nyt niitä on minullakin! Nallukoista osa pääsi heti töihin :-)


Vähän muutakin kuin hehkutusta. Tytykin alkaa osoittaa myös neulesuunnittelijan elkeitä. Olen jo pitkän aikaa sitten luvannut tehdä hänelle puseron ikuisuuden marinoituneista langoista (langat ovat PALJON vanhempia kuin Tyty). Jäi vain parin viikon takaisen lankainventaarion aikaan jälleen puheen asteelle, että langoille pitäisi vain suunnitella malli, millainen pusero tehdään (nämä helteet eivät houkuttele tekemään talvineuleita...). Lankaa on tummaa lilaa vaikka yksistään puseroksi ja vaaleanpunaistakin reippaasti raidoiksi tai muuksi lisäksi. Sen jälkeen ei asiasta puhuttu, mutta tänään kotiin töistä tullessani oli Tytyllä suunnitelma valmiina!


Päävärinä se tumma lila, jonkavärisellä raidalla pusero myös alkaa helmasta. Ja siihen pitää tulla vetoketju kanssa. Ja villatakille tulee hame kaveriksi kankaasta, sen Tyty kuulemma tekee ihan itse, varmisteli minulta vain, että kuminauhaa löytyy (mitäköhän on lopputulos... No, saapi värkkäillä, siitähän sitä oppii).
Kuvasta ja selostuksesta katsoen hyvin selvä suunnitelma, eikun mallitilkkua joku päivä väsäämään!

tiistaina, elokuuta 08, 2006

Hienoa, että Helminalle ilahtui paketista :-). Itsellekin tuli hyvä mieli, kun pystyi toista ilahduttamaan. Koska Helminalle ei onnistunut kuvaamaan paketin sisältöä, niin minä näytän sen tässä. Eli puuvillalankaa, 4 silmukkamerkkiä ja nallekortti saatesanoin.

Valmiita töitä ei ole esiteltäväksi, Leskenlehtihuivi Ullasta etenee pikkuhiljaa, teen sitä Grignascon Flavia Babysta, toinen kerä menossa reilussa puolessavälissä, viitisenkymmentä mallikertaa on tehtynä.

Aloittelin myös ennakoimaan kurasaapaskelejä ja aloitin Tikrulle Opalin Tiikeristä varpaista aloitetut sukat. Tulee pientä virittelyä koon kanssa, mutta eiköhän ne lopulta onnistu. Olihan omat Pöllösukatkin alkuun aikamoista taistelua, purin ja neuloin ja purin ja neuloin. Isäntä totesikin, että noista pitää tulla TOSI hyvät sukat, kun noin hartaasti teet.

torstaina, elokuuta 03, 2006

Päivät hurahtaa käsistä... Helminallen paketti lähti tänään postiin, toivottavasti tulee pian perille.

Vihdoin lupaamiani tarkempia tietoja sunnuntaina esitellystä huivista. Kokoa huivilla oli ennen pingotusta 116cm x 70cm ja pingotuksen jälkeen 140cm x 80cm.


Malli: Elann, Flower Petal Shawl
Lanka: Gjestal Maija, menekki n. 210g
Puikot: 5,5 mm:n Addi 80cm pyöröpuikot

Elannin sivuille oli ilmestynyt jälleen uusi huivi-ihanuus! Hmmm, tuonkin tahdon... Kaikkien niiden jo suunnitelmissa olevien lisäksi... Mistä saa tilata sen ylimääräisen tunnin vuorokauteen? Tai vaikka parikin tuntia...