maanantaina, kesäkuuta 26, 2006

Nämä postaukset alkavat olla toistoa, pontcho, sukat, pontcho, sukat.... Eipä tässä kesäkuumalla ole kyllä kovin innokkaasti tullut edes neulottua. Jotain sentään sen verran, että postauksia saa aikaiseksi. Lapsetkaan eivät näin kesällä ehdi juuri askarrella, kun ilmat suosivat ulkonaoloa. Hyvä vain, että viihtyvät pihalla, nukkuvat ainakin yönsä hyvin touhuttuaan päivät vauhdikkaasti.

Tällä kertaa on siis esittelyvuorossa pontcho. Jälleen Novitan Teddystä.

Tyty sai vihdoin oman verkkopontchonsa. Kas kummaa, värinä vaaleanpunainen ;-). Tytyn vaatevarasto on pääosin vaaleanpunaista ja vaaleanlilaa. Teddyä meni se tuttu vajaa 1,5 kerää, mallia on vähän pienennelty aikuisten ohjeesta, "kauluriosuus" tässä 13cm, 8 kerrosta verkkoa ja hapsujen leikkauspituus oli 35cm.

Tämä sai olla kotvaseksi viimeisin verkkopontcho, virkkaus edes tämän verran ei ole minun juttuni.

Seuraavaan postaukseen onkin tiedossa vuorostaan sukat, pitäisi aloitella tänään papalleni perussukat. Toisaalta olisi mukava tehdä välillä haastavampiakin sukkia, mutta miespuoliselle ikäihmiselle sopivan väljät ja helposti jalkaanlaitettavat perussukat on paras vaihtoehto. Jospa kuitenkin vähän raitaa virittelisi, ihan perinteisellä menetelmällä perus-Nallesta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jotain liikahti tämän lukijan rinnassa, kun luin sinun neulovan sukkia isovanhemmillesi. Aikoinaan mummo on kenties kutonut sinulle lukuisat sukka- ja lapasparit, ja nyt voit 'pitää hyvänä' heitä kutomalla heille sopivia, mukavantuntuisia jalanlämmikkeitä. Ottakaapa tästä muutkin hyvää esimerkkiä! Ei mummoille ja papoille tarvitse antaa lahjaksi kaupasta ostettua krääsää - itse tehty sukkapari tai villahuivi lämmittää paljon enemmän. Ja miten se mahtaakaan mummon mieltä lämmittää, kun hän saa omin silmin vielä nähdä tällaisen 'vanhan ajan' harrastuksen kulkevan suvussa eteenpäin.

Tikrun mami kirjoitti...

Kiitos kauniista sanoistasi, lämmittivät kovasti tämän bloginpitäjän mieltä :-)

Mummi on tosiaan jotain aikoinaan neulonutkin, mutta etenkin virkannut ja tehnyt kangaspuilla yhtä sun toista, joista tuotoksia on tullut useita meillekin.