keskiviikkona, heinäkuuta 19, 2006

Tämän päivän neuletapaamista odotellessa pari kuvaa Pöllösukista.

Merkit on mukava apu kun sain ne tehtyä lopulta käyttööni. Mie teen ekan sukan aina mittaamalla ja toiseen teen saman verran kerroksia kuin ekaan sukkaan (turhaa pikkutarkkuuttako?...). Ohuehkolla Opalin langalla oli merkit mukavasti avuksi kerroslaskennassa. Kärkeä lähin merkkiväli on 20 kerrosta, puikkoa lähemmät 10 kerrosta, kun ei ole käytössä vielä toistaiseksi kuin tuo 4 merkkiä. Laitoin merkit jo ekaan sukkaan, niin oli helppo pistää ylös kuinka monta kerrosta sileään osaan tuli, samoin tein kantapäässä. Samalla merkit merkkaavat 1. ja 4. puikon vaihtokohtaa.

Pöllössä tuli eteen vain kuulemma harvinainen ongelma, eli kerän teossa on moka. Toista sukkaa tehdessä tuli vastaan solmittu kohta, josta raidoitus vaihtui väärin päin. Melko tarkasti merkin kohdalla on solmukerros, sukka on nyt purettu solmukohtaan asti ja sukkaan on otettu jatko kerän toisesta päästä, jotta saan raidat jotakuinkin täsmäämään. Lopputulos tulee esittelyyn lähipäivinä.

Sukat pääsee tänään käymään Kahvila Koivistossa neuletapaamisessa, jos vaikka sielläkin pikkuisen edistyisivät.

11 kommenttia:

Siniset Silmukat kirjoitti...

Ihanan sävyiset sukat. Lanka oli Opalin? Mistäs sellaista saisi? :D

Tikrun mami kirjoitti...

Lanka on tosiaan Opalin Regenwald-sarjan Pöllöä, mie ostin langan Sinisestä Kurjesta, sieltä ainakin löytyy Opalin lankoja
http://www.sininenkurki.com/

Neulottavana itse tykkään tuosta enemmän kuin Nallesta, Nalle tuntuu tuon rinnalla karkealta. Noista tulee hyvät unisukat :-)

Ripsu kirjoitti...

Onpas tosiaan hauskaa lankaa! Hmm, pitäisköhän munkin tehdä meidän perheen pöllölle (enkä tarkoita nyt itseäni ;) ) omat pöllösukat. Mäkin lasken kerrokset tarkkaan ja luulen monen muunkin laskevan. Palmikkosukkien kerrosten laskemista auttoikin hurjasti ne kerrosmerkit, kiitos niistä vielä kerran :)

mennahuu kirjoitti...

Hienot pöllösukat.

Minullekin sattui kerran samanlainen tekovika Opalin langassa, ja nimenomaan niin että mallikerta alkoi toistua väärään suuntaan. Kerimällähän siitä sitten selvittiin.. Olen sen verran perfektionisti (en siis kautta linjan) että raidoitukset pitää tekemissäni sukissa olla samanlaiset...

Novitan langoissa muuten on varoitus moisesta, muistaakseni Neliraita-Woolissa törmäsin sellaiseen. Niissä oli solmuja paljon enemmän kuin Opalissa, joissa olen törmännyt kahteen solmuun lähes kilon neulottuani. Neliraita-Woolissa oli solmu joka toisessa kerässä.

Taiska kirjoitti...

Minä olen monet Opal-sukat neulonut ja ikinä ei ole solmua tullut vastaan! Muutenkin olen tosi tyytyväinen lankaan.

Helminalle kirjoitti...

VSB :)!

Saa myös lainata, kaikin mokomin :).

DistantKnitter kirjoitti...

No nythän mää vasta hokasin, että sulla oli eilen päällä tuo Ullan ylösalasneule! Unohdin sitä muuta touhottaessani kysyä. Hienon näköinen!

Lape kirjoitti...

Miul on kans solmu vastassa ja solmun jälkeen suunta on eri tai pätkä puuttuu... en tiedä vielä tarkasti kun hanskat on ollu naulassa hetken aikaa, pienet puikot tekivät ikävän halkeaman tökkäävään sormeen...

ihanaa lankaa... ja sitä löytyy vielä keksi kerää korkkaamattoman jälkeen... löytyy flamingo, leppäkerttu ja kameleontti ;)

mennahuu kirjoitti...

Tällä kertaa Opalin silkkivillalangassa oli solmu, mutta yllättän jatko olikin oikein päin. Pahassa kohtaa tosin, oikean kohdan määrittämiseen meni rutkasti aikaa ja hermoja.

Anonyymi kirjoitti...

Here are some links that I believe will be interested

Anonyymi kirjoitti...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»