maanantaina, kesäkuuta 26, 2006

Nämä postaukset alkavat olla toistoa, pontcho, sukat, pontcho, sukat.... Eipä tässä kesäkuumalla ole kyllä kovin innokkaasti tullut edes neulottua. Jotain sentään sen verran, että postauksia saa aikaiseksi. Lapsetkaan eivät näin kesällä ehdi juuri askarrella, kun ilmat suosivat ulkonaoloa. Hyvä vain, että viihtyvät pihalla, nukkuvat ainakin yönsä hyvin touhuttuaan päivät vauhdikkaasti.

Tällä kertaa on siis esittelyvuorossa pontcho. Jälleen Novitan Teddystä.

Tyty sai vihdoin oman verkkopontchonsa. Kas kummaa, värinä vaaleanpunainen ;-). Tytyn vaatevarasto on pääosin vaaleanpunaista ja vaaleanlilaa. Teddyä meni se tuttu vajaa 1,5 kerää, mallia on vähän pienennelty aikuisten ohjeesta, "kauluriosuus" tässä 13cm, 8 kerrosta verkkoa ja hapsujen leikkauspituus oli 35cm.

Tämä sai olla kotvaseksi viimeisin verkkopontcho, virkkaus edes tämän verran ei ole minun juttuni.

Seuraavaan postaukseen onkin tiedossa vuorostaan sukat, pitäisi aloitella tänään papalleni perussukat. Toisaalta olisi mukava tehdä välillä haastavampiakin sukkia, mutta miespuoliselle ikäihmiselle sopivan väljät ja helposti jalkaanlaitettavat perussukat on paras vaihtoehto. Jospa kuitenkin vähän raitaa virittelisi, ihan perinteisellä menetelmällä perus-Nallesta.

tiistaina, kesäkuuta 20, 2006

Pieni postaus, vaikka edistyneisyyttä ei ole paljoa. Pääkopassa kyllä pyörii ideoita vaikka muille jakaa, mistäköhän saisi taiottua aikaa kaikkien ideoiden toteutukseen?

Uusi pikkutyö työn alla on verkkopontcho (nii-in... taas, tytyltä vielä puuttui oma, nyt verkkopontcho vuorostaan vaaleanpunaisesta Teddystä).

Sain jotain sentään valmiiksikin,

nämä oranssista Woolista tehdyt sukat mummilleni. Muuten perussukat, mutta kokeilin kantalapun reunan tehdä eri tavalla, että reiät ei tulisi niin suuriksi ja se onnistui, kuten kuvasta on nähtävissä. Blogimaailmasta poimimieni monien vinkkien perusteella kokeilin niin, että nurjalla puolella jätin viimeisen silmukan neulomatta ja neuloin oikealla puolella kaksi ensimmäistä, muuten tein kuten perusohje on vahvistetulle kantapäälle. Ja kuinka ollakaan reiät eivät jääneet läheskään niin suuriksi kantalapun reunassa :-).

Helmitöitäkin virittelin, hommat jäi vain kokeellisiksi yritelmiksi. Ehkäpä kuitenkin niistä vielä jotain tulee, toistaiseksi ovat vain erilaisia alkuja.

keskiviikkona, kesäkuuta 14, 2006

Uskaltauduin tässä ensimmäisen kerran KIP-päivänä moikkaamaan paikallisia neulojia, en vain ehtinyt moikata kuin pikaisesti. Mutta siitä rohkaistuneena kävin eilen neulojien tapaamisessakin. Oli sen verran mukavaa, että sitä voi tulla toistekin, kiitos läsnäolijoille seurasta :-).


Käsityöt ovat viime aikoina olleet liikaa paitsiossa kiireen vuoksi, siksi esittelyyn pääsee niinkin tylsä juttu kuin verkkopontcho, ettei nyt ihan kuvatonta juttua tule. Tämäkin pontcho meni lahjaksi, oikein toiveena ja väri määrättynä, eipä muuten olisi turkoosia tullut neulottua!

Sukatkin on työn alla, tylsät perussukat, en jaksanut edes niitä keskeneräisinä kuvata, mutta löysäksi tehtynä vaaleanoranssista Woolista ovat erittäin tarpeelliset yli ysikymppiselle mummilleni. Teen ne justiinsa samanlaisiksi kuin täällä aiemmin omponvihreät sukat, joista tuli miulle itselleni aivan liian löysät, mutta löysivät oikean käyttäjän mummistani.

keskiviikkona, kesäkuuta 07, 2006

JEEEE, Blogger toimii, joskaan nopeudesta ei voi kehua... Ja takkuilua on kesken kirjoittelun *huoh*.

Toukokuun loppupuolella tuli välillä enemmän näperreltyä helmitöitä kuin neulottua. Tuli vielä erikoistuttua, helmitöitä valmistui vain yhteen tarkoitukseen, viinilasien jalkamerkeiksi. Tässäpä kuvatuksia:

Lahjaksi lähteneeseen Hedelmät-sarjaan koitin valikoida erilaisia hedelmiä, jotta niistä on helppo muistaa oma juomalasinsa, vaikka useamman lasillisenkin jälkeen. Pieni pettymys oli Villihelmen valmiit viinilasin merkkausrenkaat, halkaisija oli aika pieni, alkuperäinen ajatus lisäkoristelusta kaatui siihen.

TeNU-sarjan hahmot valitsin saajia ajatellen henkilökohtaisesti ja harkiten, nämä matkustivat tapaamisessa olleen käyttötestin jälkeen yksitellen eri puolille Suomea, yksi jäi tottakai itsellenikin ;-). TeNU-sarjan jalkarenkaat on kokeilu, miten piano-lanka taipuu tuohon tarkoitukseen, lopputulos: ERITTÄIN työlästä.
Rinkulat on tehty Memory Wiresta 1,5-kertaisena kieppinä. Tämä sarja jää ainakin toistaiseksi omaan käyttöön.

Valmistui toukokuun kuluessa neuleitakin. Nallukalla on käytössä "pantatut neuleet", jotka menivät lahjaksi settinä.

Viini-Jussi on ihan oma viritelmä, siitä ehkäpä tulevaisuudessa lisää.

Pipo ja kännykotelo:

Malli: Novitan nettisivut, kuviot / sävynvaihdot vähän muokkailtuna ja kännykotelon nauha kaksivärisenä I-cordina, ei yksivärisenä.

Lanka: Gjestal Nagano, harmaata ja viininpunaista, silmukkamäärät pidin ohjeiden mukaisina, vaikka olikin eri lanka kuin ohjeessa, pipoon ja kännykoteloon riitti yhteensä 50g kerä kumpaakin väriä, viininpunaista on mennyt aika vähän.

Puikot: sukkapuikot 3mm ja resoriin 2,5mm


KIP-päivä Kuopiossa 10.6.2006

Kansainvälistä julkisen neulomisen päivää, Worldwide Knit In Public-day, harrastetaan Kuopiossakin lauantaina 10.6.2006 11.30 alkaen. Paikkana Veljmiehen luona olevat penkkirivistöt. Kaikki innolla mukaan, ainakin ihmettelemään! Kauppahallin Lankamatka on hengessä mukana.

Edit: Blogger ei ole muuten pariin päivään suostunut minun kanssa yhteistyöhön iltaisin *argh*. Yritän taas illalla kuvallista postausta jälleen aikaiseksi, kunpa vain Blogger olisi armollinen...